Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüz Dolgusu ile Ankara’da Kırışıklarınızdan Kurtulun

  Dolgu enjeksiyonları medikal

 

Dolgu enjeksiyonları medikal estetik girişimlerinden sayılmaktadır. Genellikle yaşın ilerlemesine bağlı yüz bölgesinde oluşan problemlerin giderilmesinde ve cilt güzelleştirme için uygulanmaktadır. Ciltte meydana gelen kırışıkların tedavi edilmesinde ve yüzde meydana gelen çökmelerin onarılmasında tedavi edici rol üstlenir. Bu amaçla yola çıkıldığında Dünya’da en yaygın olarak kullanılan hayvansal olmayan ve aynı zamanda kalıcı olmayan hyalüronik asit kullanılmaktadır. Bu madde insanlarda var olan ve doğal bir maddedir, bu sebeple uygulandığında yan etki oluşturmamaktadır. Hyalüronik asit vücutta var olan bir maddedir ve cilde etkisi dolgunluk, ciltte sıkılık ve nem sağlamaktır. Hyalüronik asit dolgu ile cilde enjekte edildiğinde, vücutta var olan asitle birleşerek ciltte oluşan hasarları onarır.

Dolgu enjeksiyonun amacı ise ciltte var olan maddenin zamanla azalması ya da yok olması sonucunda yerine konmasının sağlanmasıdır. Yüz dolgusu Ankara ili başta olmak üzere tüm şehirlerde yoğun ilgi gören bir uygulamadır, cerrahi müdahale istemeyenlerin güvenle tercih ettiği bir uygulamadır.

Yüz Dolgusu Kalıcılığı Ne Kadardır?

Yüz dolgusu uygulanmadan önce acı hissinin en aza indirilmesi için lokal anestezi uygulanmaktadır. Lokal kremlerle sağlanan anestezi sonrasında uygulama yapılmaktadır. Dolgu maddesinin özel iğneler sayesinde cilt altına enjekte edilmesiyle uygulama sağlanır ve ciltte dolgunluk kazanılır. Kalıcılık süresi kişiye göre değişiklik gösterse de genellikle 8-12 ay süreyle kalıcılık sağlamaktadır. Kişilerin cilt yapısı ve ciltte oluşan sorun farklılık gösterdiği için kalıcılık süresi de buna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Uygulama 15-20 dakika gibi kısa sürede tamamlanır ve günlük yaşam etkilenmez.

Yüz Dolgusu Yan Etkisi Olan Bir Uygulama Mıdır?

Hyalüronik asit ciltte var olan bir maddedir, uygulamada da cilde hyalüronik asit enjekte edildiği için yan etki gözlenmez. Ciltte var olan bir maddeyi tekrar cilde ulaştırdığımız için ciltte reaksiyon oluşmaz. Ancak enjekte işlemine bağlı olarak ciltte şişlik ya da morluk oluşabilir, ancak bu kısa sürede geçen bir etkidir.

Yüz Dolgusu Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yüz dolgusu öncesinde dikkat edilmesi gereken özel bir durum yoktur, ancak morluk oluşabilen enjeksiyon işlemi için uygulama öncesinde aspirin ve benzeri ilaçların bir hafta süreyle kullanılmaması tavsiye edilir, böylelikle oluşacak morluk en aza indirilmiş olur.

Dolgu İşlemi Hangi Bölgelere Uygulanır?

  • Yanaklar, elmacık kemiğinin bölgesine hacim ve dolgunluk için
  • Alın çizgilerine
  • Burun kenarında bulunan çizgiler aşağı iniyorsa
  • Dudak kenarındaki çizgiler
  • Akne izlerinde
  • Çenede ve çene altındaki çizgilere
  • Göz etrafındaki ince çizgilere
  • Göz altına uygulanmaktadır.

Yüz dolgusu için sizde güvenle bu estetik uygulamadan yararlanabilirsiniz. Yüz Dolgusu Ankara ve tüm illerde istediğiniz zaman dolgun yüz hatlarına sahip olabilrisiniz.