Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mini implantlarla desteklenen protezler

Dar Çaplı diş implantları,

Dar Çaplı diş implantları, biyo uyumlu titanyum alaşımından imal edilmiş vidalardır. Bu vidalar, genelde 90 dakikayı aşmayan asgari seviyedeki invazif müdahaleler ile çenenin ön kısmına yerleştirilmektedir. Bu vidalar yerleştirildiklerinde mevcut dişler, dişlere tespit edilen bağlantılar yardımı ile implantın üst kısmına sabitlenebilmektedir.

İmplant destekli protezler, mini implantlarla diş etlerine tutturulan protez çeşitleridir. Rahatsız veya gevşek protezi bulunan hastalar için mini implantlarla protezleri stabilize etmek daha konforlu ve fonksiyonel bir çözüm olabilir.

Mini implantlar çene içine yerleştirilir ve burada çevreleyen kemiğe sıkıca bağlanırlar. Protezin alt kısmı implant üzerine yerleştirilir. Ağız içine yerleştirildiğinde, protez implantlara sabitlenir .

Mini implantlarla desteklenen protezlerin avantajları nelerdir?

İmplant destekli protezleri tercih edenler, konuşurken, güldükçe ve yemek yerken daha emindir. Yemek yediğinizde ya da konuştuğunuzda, yanlış dişlerin kayması ya da düşmesi konusunda endişe etmek zorunda kalmazsınız.

clear aligner

İmplant destekli protezler, daha güvenli oldukları ve doğal dişler gibi hissettikleri için çok daha rahattır. Ayrıca diş eti dokusunda daha az tahrişe neden olurkar. Geleneksel protezlere sahip hastalar sıklıkla ağrı çekebilir veya dişeti ve damaklarında yaralar meydana gelebilir.

İmplant destekli protezler geleneksel protezlere göre daha doğal görünür, çünkü tutuculuk için daha az plastik gereklidir. İmplant destekli protezleri takmak aynı zamanda çene çökmesini ve kemik kaybını önleyerek uzun vadede görünümünüze yardımcı olabilir.

Geleneksel protezleri olan hastalar net konuşma konusunda zorlanabilirler. Bulanık konuşma ve tıklama sesleri yaygın problemlerdir. İmplant destekli protezler daha net ve doğal bir sesle rahatlamanıza ve rahatça konuşmanıza yardımcı olabilir.

Her şeyden önemlisi, implant destekli protezlerle, protez yapıştırıcıları kullanmaya gerek yoktur.

Standart bir diş implant yapım süreci birkaç ay sürebilir ve tamamlanması için birden çok diş hekimi ziyaret yapılması gerekebilir. İmplantların çeneye yerleştirilmesi, lokal anestezi ile dişhekiminin kliniğinde yapılan bir işlemle hızlı ve kolay bir şekilde yapılır. Mini implant tedavisi için uygunsanız diş kliniğinde iki saatten daha kısa bir sürede bir Mini implant işlemini tamamlayabilir ve mevcut veya yeni protezleriniz takılabilir.

Kaynak: http://www.adaklinik.com/ankara-implant-ve-implant-fiyatlari