Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rus Elçisi Cinayetinde Yeni Gelişmeler

Rusya’nın eski Ankara Büyükelçisi

Rusya’nın eski Ankara Büyükelçisi Karlov suikastını azmettirdiği ve saldırgan polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın e-posta mesajlarını sildiği iddia edilen eski BTK çalışanı Şahin Söğüt’ün cep telefonundaki şifrenin güvenlik güçlerince kırıldığı ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere Söğüt, yakalandığı sırada üzerindeki telefonu kırmaya çalışmıştı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikastinde parmağı olan ve cinayeti işleyen Mevlüt Mert Altıntaş’ın e-posta mesajlarını sildiği iddia edilen

eski Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) çalışanı Şahin Söğüt’ün telefonundaki şifre güvenlik güçlerince kırıldı.

Soruşturma kapsamında, Söğüt’ün cep telefonunda Falcon isimli programın yanı sıra Textme Now ve Signal programları da bulundu.

Yakalandığında kırmaya çalışmıştı

Hürriyet’in haberine göre, emniyet görevlileri, Söğüt’ün gözaltında bulunduğu sırada kırmaya çalıştığı telefonun şifresini çözmeyi başardı. Böylece Şahin Söğüt’ün cep telefonundaki tüm yazışma programlarının içeriklerine ulaşıldı.

Saldırıdan sonra defalarca telefon numarası değiştiren ve kırdığı telefonu da 4 ay önce aldığı belirlenen Söğüt’ün, ev ve aracındaki aramalarda ele geçirilen diğer üç telefonu da incelemeye alındı.

Bankadaki görüntüleri ortaya çıktı

Öte yandan, Söğüt’ün 1 Mart 2018 tarihli kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, suikastın üzerinden 15 ay geçmesine karşın Söğüt’ün kredi kartı borcunu ödediği banka şubesinde tedirgin tavırları dikkat çekiyor. Tanınmamak için bere takan sanık, sürekli banka şubesinin dış kapısını gözlüyor.

Şahin Söğüt, 6 Nisan’da ‘Anayasa’yı ihlal ve tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklanmıştı.