Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ehliyet Kursu

  18 yaşını doldurmuş

 

18 yaşını doldurmuş olan herkes ehliyet alma hakkını kazanmaktadır. Gençlerin birçoğu da bu bilgiye sahip olduğu için 18’inci yaş günlerini iple çekmektedir. Yeni ehliyet almak isteyenlerin merak ettiği sorulardan birisi de ehliyetlerine ne zaman kavuşacaklarıdır. Beylikdüzü ehliyet kursu ehliyet sahibi olmak isteyenleri 45 gün içerisinde bu hayallerine kavuşturuyor. Ehliyet sahibi olmak isteyenler gerekli belgeleri hazırlayarak sürücü kursuna kayıtlarını yaptırabilirler.

Ehliyet Almak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Ehliyet sahibi olmak için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

18 yaşını doldurmuş olan ve ehliyet almak isteyenler;

  • Kimlik belgesi
  • Adli sicil belgesi
  • Sağlık raporu
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Eğitim belgesi

Hazırlayarak sürücü kursu kayıtlarını yaptırabilir. Sürücü kursunda uygun bulunan ilk gruba kayıtları oluşturularak hemen teorik derslerin eğitimine katılabilirler.

Ehliyet Kursu Dersleri Nelerdir?

Sürücü adaylarına Beylikdüzü sürücü kursu tarafından motor ve araç tekniği, trafik kuralları ve çevre bilgisi, ilkyardım ve trafik adabı dersleri profesyonel eğitimciler tarafından verilmektedir. Bu dersler teorik derlerdir. Bu derslerin tamamlanmasından sonra ise sürücü adayının tercihine göre otomatik veya manuel vitesli araçlarda uygulamalı direksiyon dersleri verilmektedir. Son model araçlarda ehliyet direksiyon sınavında kullanılan yollar ve uygulamalar sürücü adaylarına detaylı bir şekilde gösterilmektedir. Sürücü kursunda verilen eğitimlerden sonra sürücü adayı için e-sınav kayıtları yine kurs tarafından yapılmaktadır.

Ehliyet Sınavı

Sürücü kursunda eğitimlerini tamamlayan aday sürücüler e-sınava alınmaktadır. Sürücü adayları e-sınavın bitiminde bekleme olmadan sınav sonuçlarını alabilmektedir. E-sınavda başarılı olan sürücü adayları için son aşama bir komisyon eşliğinde direksiyon sınavıdır. Direksiyon sınavının komisyonunda sürücü kursu yetkilisi ve MEB tarafından görevlendirilen 2 üye daha bulunmaktadır. Direksiyon sınavında sürücü adayının kursta kullanmış olduğu araç ve o araçla eğitim gördüğü güzergâh kullanılmaktadır.

Ehliyet Alma İşlemleri

Sürücü kursunda eğitimini tamamlayarak yapılan sınavlarda başarılı olan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanmaktadır. Ehliyetini almak isteyen sürücü adayları PTT, banka veya internet üzerinden ehliyet harç ve vergilerini ödeyerek en yakın nüfus müdürlüklerine ehliyet başvurusunu yapabilirler. Nüfus müdürlüğü sürücü adayına geçici bir sürücü belgesi vererek ehliyetlerini adreslerine göndermektedir.