Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Epoksi Zemin Nedir?

Epoksi maddesi birçok açıdan

Epoksi maddesi birçok açıdan tercih edilen ve çok fazla kullanım alanı olan bir maddedir. Özellikle tüketiciye sağladığı faydalar ile çok fazla kullanılmaya başlamıştır. Birçok kullanım alanı olmasıyla birlikte genellikle zemin kaplamalarında kullanılmaktadır.

 Epoksi Maddesinin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Epoksi maddesi genellikle dayanıklılığı ile bilinmektedir. Sahip olduğu bu direnç gücü zeminlerin daha güçlü bir hale gelmesini sağlamaktadır. Bu sebeple tercih edilir. Epoksi, her türlü darbe ve aşınmaya karşı direnç göstermektedir.

Sahip olduğu dayanıklılık ile uzun süre boyunca kullanma imkanı sağlamaktadır. Zemine uygulandıktan uzun süre sonra bile ilk gün ki özelliklerini korumaya devam ederken hala parlak bir zemine sahip olabilirsiniz. Bu durum sayesinde uzun vadede düşünüldüğünde kâr elde etmiş olursunuz.

Epoksi kaymayan bir maddedir. Bu yüzden kaygan zeminlere uygulanan epoksi kaplama işlemi sayesinde kaygan zeminlerinize veda edebilirsiniz.

Epoksinin birçok rengi bulunmaktadır. Epoksi zemin için kullanılacak olan renk tam istediğiniz renk olabilir çünkü geniş renk seçeneklerine sahiptir.

Epoksi kolay temizlenen bir maddedir. Böylelikle temizlik açısından size kolaylık sunacaktır. Ayrıca yağ veya kimyasal maddeleri geçirmemektedir. Bu da size hijyen açısından katkı sağlamaktadır.

Epoksi reçine fiyat olarak farklılık göstermektedir.

 Epoksi Kullanım Alanları Nelerdir?

Epoxy reçine bahsettiğimiz üzere en çok zemin kaplamalarında kullanılmaktadır. Bunun dışında zeminlere parlaklık ve koruyuculuk sağlaması açısından boya olarak da kullanılabilir.

Koruyucu ve dayanıklılığı ile öne çıkan epoksi sadece zeminlerde değil aynı zaman da duvarlarda da karşımıza çıkmaktadır. Duvarlarımızın da korunmasını istediğimiz zamanlar olabiliyor. Bu durumlarda yardımımıza epoksi koşuyor. Sadece koruyucu olarak değil aynı zaman da astar ya da boya olarak da kullanılabilir.

Duvar ya da zeminlerde oluşan çatlak ya da oyuklara hepimiz aşinayızdır. Bu görüntü kimsenin hoşuna gitmez ve çözüm arayışına gireriz. Burada çözüm yine epoksiden geliyor. Epoksi yarımı ile oluşan çatlak ya da oyuk doldurulabilir. Böylelikle pürüzsüz bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Epoksinin bahsetmediğimiz özelliklerinden bir diğeri de yapışkan görevi görme özelliğidir. Bu özellik sayesinde kullanım alanlarında da genişleme olmaktadır. Yapışkan özelliği sayesinde birçok maddenin yapışkanlığı için kullanılmaktadır. Taş, çelik ya da tahta gibi maddeleri yapıştırabilir.