Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gezi veya Seyahatte İken Kıble Yönü Bulma

Gezmeyi veya sehayat etmeyi

Gezmeyi veya sehayat etmeyi seven Müslümanların ortak sorunu kıble yönü olmaktadır. Bazen zorunlu olarak iş seyahati yapan, bazen hobi olarak geziye çıkan, bazen de piknik yapmayı seven veyahutta açık hava sporlarına düşkün olan kimseler namaz kılmak istediklerinde bu sorunla karşı karşıya kalmaktadırlar. Yön ve bilhassa kıble yönü tayini hususunda zorlanan bu Müslümanların imdadına kıble yönü bulucu site ve uygulamalar yetişiyor.

Dünyanın neresinde olursanız olun size kıble yönü bulma hususunda yardımcı olacak birçok çalışma mevcuttur. Klasik yön bulma yöntemlerinden (pusula, güneş/yıldızlar vb) farklı olarak günümüz internet alt yapısı ile kıble yönü bulmak artık çok kolay. Bu site veya uygulamalar Google Maps alt yapısını kullanarak anında size kıble yönü hattınızı sunabilmektedir. Dünya ülkeleri ve bu ülkelerin önemli tüm şehir/kasabalarının kıble yönünü öğrenmek için size tavsiyemiz Qibla Finder olmaktadır. Seyahat veya gezilerinizde nerede olursanız olun kıble yönünüzü hızlıca bulabileceğiniz bu platform işinizi fazlasıyla görecektir.

Seyahat ettiğiniz ülke/bölge/şehir-kasaba seçimini müteakip harita üzerinden kendi konumunuzu tespit etmeye çalışmalısınız. Konumuzunu bulduğunuzda size anlık kıble yönü hattınız ve alternatif olarak pusula için kıble açınız verilecektir. Artık bulunduğunuz konumun etrafındaki alan veya yapıları baz alarak kıble yönünüzü rahatlıkla belirleyebileceksiniz. Manyetik pusulanız var ise size verilen kıble açısını pusulaya uygulamak suretiyle de kıble yönünüzü bulabilirsiniz. Tüm bunları www.qiblafinder.org kıble bulma platformunda gerçekleştirebilirsiniz. Arzu ederseniz online iken mobil cihazınızın konum (gps) servisini aktif ederek ana sayfadan kıble yönünüze hızlıca ulaşmanız da mümkündür. Kıble yönünüz doğru, ibadetiniz makbul olsun.