Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rampa Yol Isıtma Hakkında Notlar

Bu haberin fotoğrafı yok

Özellikle şiddetli soğukların yaşandığı, karlı ve donlu gün sayısının bir hayli fazla olduğu bölgelerde, buzlanmadan kaynaklı trafik kazaları ve yaralanmaların olma olasılığı yüksektir. Ülkemizin hemen her yerinde kış ayı soğuk ve kar yağışlı geçtiğinden dolayı rampa yol ısıtma sistemleri, belirli bölgelerin dışındaki yerlerde uygulama alanı bulan bir sistemdir. Sistem, özellikle çabuk buzlanan viyadük ve köprü gibi alanlarda kullanılırken, garaj rampaları, otopark girişleri, yay geçitleri gibi alanlarda da kullanılabilir. Sistem, buzlanma nedeniyle kazaların yaşandığı veya yaşanma ihtimali bulunan her noktaya uygulanabilen, teknolojik bir sistemi ifade eder.

Uygulama nasıl yapılır? Uygulama birimleri nelerdir?

İzleme modüllerinden oluşan sistemin asıl önemli elemanları ısıtıcı kablo birimleridir. Sistemin verimli çalışması için her birimin hassas şekilde üretimi ve uygulama yapılacak noktaya doğru bir şekilde monte edilmesi lazımdır. Isıtıcı kablo birimleri, birinci sınıf malzemeden imal edilerek uzun süre dayanıklı olmaları sağlanabilir. zemin sensörleri, genel olarak ıslaklık kontrolleri yapar ve buzlanma riskini hesap eder. Buz ve kar dedektörleri de kar yağışlarını, hava sıcaklıklarını ve donlu günleri tespit eder. Bu sistemler, birbirine entegre şekilde çalışır ve buzlanma söz konusu olması halinde devreye girerek, buzlanma riskini ortadan kaldırır.

Uygulama iki farklı biçimde, ihtiyaç hesap edilerek tasarlanır. Garaj rampaları ve otopark girişi gibi noktalar düşünülürse, sistemin tüm noktalara entegresi yerine araç tekerlek büyüklüklerine göre döşeme işlemin yapılması çok daha verimli bir uygulamanın oluşmasını sağlar. İkinci bir uygulama modeli ise, zeminin tümü üzerine yapılacak kaplama çalışmasıdır. Bu çalışmanın ana sebebi ise, insan trafiğinin çok yoğun olduğu geçitlerde, buzlanmanın tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak ve her noktayı yürüyüş açısından emniyetli hale getirmektir. Bu şekilde buzlanmadan kaynaklı yürüme zorlukları veya düşme ve sakatlanma gibi durumların yaşanmasının önüne geçilir.

Rampa yol ısıtma teknolojileri Form Mühendislik  tarafından Isıtıcı kablo birimleri imal eden Form Mühendislik, ileri teknolojik izleme modülleriyle aktif ve yüzde yüz verimlilik sağlayıcı ürünleri piyasaya ulaştırır. Yılların birikimiyle ihtiyaçları hesap ederek geliştirilen ürünler, uzun kullanıma sahip, dayanıklı ve birinci sınıf kalitede ürünlerden oluşur.