Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurtdışı Yaşam Hikayeleri

Yurt dışına çıkmak bireylerin

Yurt dışına çıkmak bireylerin eğitim ya da daha iyi bir yaşam hayaliyle araştırdıkları önemli bir olgudur. Bireyler yurtdışına çıkmadan önce daha evvel yurt dışına çıkmış kişilerin tecrübelerinden ve anılarından faydalanmalıdır. Yurt dışına çıkmak için atılması gereken adımları da yine önceden belirlemeli ve bu adamlar doğrultusunda hareket etmelidir. Öncelikle yurt dışına çıkmadan önce bireylerin yurt dışına çıkacaklara ülkenin özelliklerini kendilerine maddi manevi fayda veya zarar sağlayacakları yönlerini doğru bir şekilde analiz etmeleri gerekir. Kişiler bazen bir yerden uzaklaşmak yalnız kalmak izole olmak öfke duymak çevredekileri cezalandırmak veya ülkelerine duydukları kırgınlık neticesinde yurt dışına çıkmaya karar verebilirler. Fakat bu kararlar genellikle duygusal nedenlerle verilmiş kararlar olduğu için bireylerin daha sonra acı çekmelerine mutsuz olmalarına sebep olabilir.

Yurt dışına çıkmadan önce mutlaka tecrübeleri okuyun

Bu yüzden bireyler doğru bir karar verirken daha önce yurt dışına çıkan bireyler ile temas halinde olup onların bu noktadaki tecrübelerini duymalıdır. Elbette her bireyin çevresinde yurt dışına çıkmış olan tanıdıklarının arkadaşlarının veya dostlarının olması mümkün değildir. İşte tam da bu noktada devreye sosyal medya hesapları ve internet platformları girmektedir. Kişiler internet üzerinden yurtdışı yaşam hikayeleri, yurt dışına çıkmış olan bireylerin anıları ve tecrübeleri, ülkelerin kültürel özellikleri ve eğitim olanakları ile ilgili bilgi edinebilirler. Bu bir belirsizlik de yola çıkmaktan çok daha iyi bir yoldur. Çünkü kişiler her zaman yurt dışına çıktıkları ülkelerin tüm özelliklerini araştırma imkânına sahip olamazlar. Tecrübe her zaman bireylere yol gösterici olmuştur. Ülkemizde sosyal medya hesapları üzerinden bireylerin yurtdışı hikayelerine ve anılarını paylaştıkları Facebook ya da WhatsApp grupları mevcuttur. Aynı zamanda iş ile ilgili çalışmaları da Linkedin uygulaması üzerinden takip etmeleri mümkündür. Öte yandan yurt dışı yaşam hikayeleri okumak için ve yurtdışında yaşamaya dair tüyolar elde edebilmek için Supstranger son derece verimli bir web sitesi olarak tercih edilmektedir.

Yurtdışına çıkmadan önce gideceğiniz ülkeyi doğru belirleyin

Bireyler yurt dışına çıkmadan önce gidecekleri ülkeyi de doğru belirlemelidirler. “Neresi olursa giderim, kafamın götürdüğü yere giderim.” şeklinde yapılan bir yurt dışı tercihi bireylere sonradan sıkıntı oluşturabilmektedir. Bu yüzden de öncelikle iklim özelliklerinden kültürel dokusuna eğitim olanaklarından iş yaşamına kadar bireylerin yurtdışına gitmek için ülke seçimini çok dikkatli yapmaları gerekir. İşte tam da bu noktada yine yurt dışına çıkmış olan bireylerin tecrübeleri deneyimleri devreye girer. Aynı zamanda yurt dışına çıkmak isteyen bireylerin temel düzeyde de olsa gidecekleri ülkenin dili ile ilgili bir takım bilgileri edinmeleri gerekir. Temel ihtiyaçlardan adres sormaya rakamlardan nesnelerin isimleri ne kadar kendilerini ifade etmek ve günlük yaşamda ayakta durabilmek için dil öğrenmeleri onlara büyük katkılar sunacaktır.