Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’da YÖGEP seminerleri başladı

Bursa’da 18-22 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) seminerinin açılış programı İl Millî …

Bursa’da 18-22 Nisan 2022

Bursa’da 18-22 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) seminerinin açılış programı İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) – Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen programa Yıldırım İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kara da katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Eğitim yöneticilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak adına Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğümüz tarafından Eğitim Yönetici Geliştirme Programı hayata geçirildi. Bu program kapsamında toplam 120 saat eğitim verilecek. Kentimizde bugün itibarıyla başlayacak eğitimlere katılan tüm yöneticilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Okul ve kurumlarda görevli yöneticilere yönelik mesleki bilgi ve becerileri artırmak, mesleki gelişimleri desteklemek amacıyla “Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (YÖGEP)” Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konuldu. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan planlamalar doğrultusunda hazırlanan YÖGEP seminer programı başladı. Bursa’da görev yapan 954 okul/kurum müdürüne yönelik YÖGEP seminerleri 30 saatlik 4 modülde toplam 120 saatten oluşuyor. İlk modül eğitimleri 18-22 Nisan tarihleri arasında 5 grupta düzenlenecek.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Bakanlık politikaları doğrultusunda öne çıkan; öğretmenin güçlendirilmesi, başarı farklarının azaltılması ve yetenek yönetimi alanlarında uygulama stratejilerinin geliştirilmesi amacıyla MEB tarafından uygulamaya konulan YÖGEP ile yöneticilerin; genel kültür, yönetim becerileri ve okul/kurum yönetiminde öne çıkan görev alanlarına ilişkin bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor. Kurumsal iletişim stratejilerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak programla ayrıca Okul Temelli Mesleki Gelişim, Öğretmenlik Hareketlilik Programları, Mesleki Gelişim Toplulukları hayata geçirilecek.