Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayseri’de hayırsever açılış

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Kampüsü içerisinde hayırsever Sanık ailesi ve Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 650 kişilik …

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Kampüsü

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Kampüsü içerisinde hayırsever Sanık ailesi ve Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 650 kişilik Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri protokotolünü buluşturan açılış cuma Namazı sonrası Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Törende AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak ile Hayırsever Sanık Ailesi, akademisyenler, idari personel ile davetliler hazır bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise konuşmasında Cami inşaatı için arsa tahsisi yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’a ve Cami yapımını üstlenen Hayırsever Sanık ailesine teşekkür etti.

Hayırsever Sanık ailesi adına konuşan İbrahim Sanık da güzel bir hayır işine vesile olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise konuşmasında caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. ERÜ Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında caminin yapımını üstlenen hayırsever Sanık Ailesi başta olmak üzere kuruluşundan bugüne kadar ERÜ’ye katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da konuşmasında Kayseri denilince akla hayırseverliğin geldiğine dikkat çekti. Başkan Büyükkılıç, “ Kayserimiz gerçekten gelişen, güzelleşen şehir anlayışı içerisinde hepimizin göğsünü gere gere ben Kayseri’de yaşıyorum, ben Kayseriliyim, ben Erciyes Üniversitesi’nin öğrencisiyim sözlerini rahatlıkla kullanabileceği bir şehirdir. O açıdan her zaman söylediğimiz gibi birbirimizin kıymetini bilelim. Şehrimizin ve insanımızın kıymetini bilelim. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışı ile bu hizmetlerin verilmesinin önemini de hep beraber anladığımız gibi nesillerimize de anlatalım” diye konuştu.

Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise törende yaptığı konuşmada kamu kurumlarının bir araya gelerek hayırsever desteği ile hayırlı bir işe vesile olduklarını belirterek, “Kayseri’deki biz kültürünü bir kez daha burada canlı tutulduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Törenin son konuşmacısı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün burada helalinden kazanmış, sonrada cenab-ı hakkın rızasını hedeflemiş olan bir ailemiz ile karşı karşıyayız. Allah keselerine bereket versin. Nice güzel daha hayır işlerini yapmaya nasip eylesin. Bizleri ve kamuda tüm arkadaşlarımızı da bu vesile eğlesin diye dua edelim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun”

Törende önceki dönem İl Müftüsü ERÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Güven’in duasının ardından Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Cami’nin açılışı gerçekleştirildi.