Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Detoks Diyeti

  Detoks Diyeti Nedir?

 

Detoks Diyeti Nedir?

 

           Detoks diyeti vücudu toksinlerden arındırmak ve yağ yakmayı sağlamak için kullanılan bir ödem atma diyetidir. Hazırlanmış olan detoks diyetleri ile sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir. Fakat sadece beslenmeye dikkat edilerek kilo verilmez. Aynı zamanda düzenli bir şekilde spor da yapılması gerekir.

 

Detoks Diyeti Nasıl Yapılır?

 

           Detoks diyeti yaparken ödem atılması için günde 2 litre su içilmelidir. Ödem yapmaması için kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Tuz kullanmak vücudun su tutmasına sebep olacağı için, tuz tüketimi azaltılmalıdır. 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere günde 6 öğün tüketilmelidir. Yemek aralarında 6 adet orta boy meyve tüketilmelidir. Tüketilen meyveler günlük şeker ihtiyacını karşılayacağı için çikolata ve şekerleme türündeki abur cuburlardan uzak durulmalıdır.

 

Günde mümkün ise 2 öğün sebze değil ise 1 öğün yenilmelidir. Günde en az 45 dakika boyunca yürünmelidir. B vitamini stresi azaltacağı için süt ürünleri ve yeşil sebzeler bol miktarda tüketilmelidir. C vitamini su kaybını önlediği için portakal, mandalina, greyfurt, maydanoz, turuçgiller, biber, çilek, kivi, brokoli ve kereviz yenmelidir. Günde 2 bardak süt, yoğurt veya kefir tüketilmelidir. İki günde bir tavuk, balık veya ızgara et yenmelidir.

 

Günlük Detoks Diyeti Listesi Nedir?

 

Günlük detoks diyeti yapılırken sabah uyanınca 1 bardak limonlu veya greyfurtlu ılık su içilmelidir. Ilık su bağırsakların çalışmasını sağlamaktadır. Limon ve greyfurtun ise yağ yakma özelliği bulunur. Eğer limon veya greyfurt atmak istenmez ise ılık su içilmeli ve 3 adet orta boy kuru kayısı veya kuru erik tüketilmelidir. Bu kuru meyveler de bağırsakların çalışmalarını sağlar. Sabah kahvaltısında 2 ince dilim az yağlı beyaz peynir, 2 ince dilim esmer ekmek, domates, salatalık, maydanoz ve dereotu tüketilmelidir. Ara öğün olarak mutlaka meyve tüketilmeli, öğle yemeğinden önce de 1 bardak limonlu ılık su içilmelidir.

 

Öğle yemeğinde ızgara balık, tavuk veya kırmızı et ve yağsız yeşil salata tüketilir ya da az yağlı olan sebze yemeği, 1 kase yoğurt, yağsız yeşil salata yenebilir. Ara öğün olarak 1 meyve ve 3 dilim light bisküvi yenebilir. Akşam yemeğinden önce 1 bardak limonlu ılık su veya nane çayı içilmelidir. Akşam yemeğinde ızgara balık, tavuk veya kırmızı et, yağsız yeşil salata yenebilir. Akşam yemeğinden sonra da 1 adet meyve ve bitki çayı tüketilmelidir.