Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkek Saç Boyası

ERKEKLERDE SAÇ BOYAMA Erkeklerin

ERKEKLERDE SAÇ BOYAMA

Erkeklerin de kadınlar gibi saçlarına bakım uygulaması gün geçtikçe artmaktadır. Bu bakım uygulamaları arttıkça da erkekler için yeni ürünler piyasaya sunulmakta ve kullanılan teknikler de değişmektedir. Erkeklerde sıkça yaşanan saç dökülmesi, saç beyazlaması gibi problemler erkekleri psikolojik olarak da etkilemektedir.

Erkeklerde Saçların Beyazlaması Ve Bakımı

İnsanların çoğu için genel olarak otuzlu yaşların ortaları saç beyazlamasının yaşanmaya başladığı yaşlardır. Bunun sebebi hücresel döngülerin artık eskisi kadar hızlı çalışmamasıdır. Bunun yanında genetik ile ilgili bazı durumlar da saç beyazlamasının erken yaşlarda başlamasına ve kişinin beyaz saçlarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Bazı erkekler bu durumdan şikayetçi olmayıp hoş bir görüntü sergilediğini söylese de bazıları bu durumu kabullenememekte ve yaşlılık belirtisi olarak algılamaktadır. Sonunda da erkek saç boyası kullanarak bu algıyı değiştirmeye çalışabilmektedir.

Erkeklerde Saçların Boyanması

Erkekler saç boyamaya kadınlar kadar kolay karar verememektedir. Toplumda erkeklerin saçlarını boyatmasına yeni yeni alışılsa da bu durum sıklıkla çoğalmaktadır. Her gün saçlarını boyayan erkek sayısı gittikçe artmaktadır. Erkeklerde saç boyası işlemi gerçekleştirilmek isteniyorsa öncelikle boyama işleminin belirginliği ve çevresinde bulunan insanların ne kadar fark edeceği olmaktadır.

Erkeklerde Saç Boyanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saçlarını boyamak isteyen erkekler öncelikle saçlarını iyi inceletmeli, doğru rengi seçebilmeli ve saçları inceyse buna uygun olacak boyaları tercih etmelidir. Eğer bunlar iyi analizlenirse saç rengi doğal olacak ve doğru saç rengi uygulanacaktır. Erkeklerin saçlarını boyaması moda veya trend eğilimi için olamamaktadır. Daha çok ciddi olarak beyazları kapama odaklı işlem olarak saçlara uygulanmaktadır. Bundan dolayıdır ki erkekler için doğru saç rengini bulmak inandırıcı gözükmesini sağlamakta, henüz yeni alışan toplumun bakış açısını az da olsa değiştirene ve göz aşinalığını oluşana kadar durumu idare edecektir. Böylece saçlarını boyayan erkekler çevre baskısını üzerlerinde hissetmeyecektir. Erkekler saçlarını kadınlardan daha sık aralıklarla kestirdikleri için saç boyaması aralıkları da bu sıklıkta olacaktır. Saç kesim sıklığı saç boyama sıklığını etkileyecektir.

Erkek Saç Boyaları ve Renkleri

Erkeklerde saçların beyazlaması boyamalarına sebep olmaktadır. Ancak bazı erkekler de beyazlama olmadan farklı renklere saçlarını boyamak istemektedirler. Bunun için de üretilmiş çeşitli renklerde ve markalarda boyalar bulunmaktadır. Erkeklerin saçlarını boyama işlemi beyaz kapama içinse boya sadece o bölgelerde uygulanabilmektedir. Böylece saçlar tamamen boyanmamakta ve saç telleri zarar görmemektedir. Erkekler saç boyamadan önce saç boyası rengini belirlemelidir. Saç boyama işlemi yapılırken beyaz kapama için kendi saç tonuna yakın boya seçmek en doğrusu olacaktır. Kaş ve bıyıklara uygun renk seçimi de önemlidir. Farklı renklere boyamak isteyenler de mutlaka o rengi gerçekten isteyip istemediğini sorgulamalı ondan sonra uygulamalıdır. Çünkü kimyasal işlem olan boya saç tellerine zarar vererek yıpranma süreci de yaşatabilmektedir.