Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HIRSIZ ALARM SİSTEMLERİ

Güvenlik her insan için

Güvenlik her insan için önemli ve konu mekan içerisinde güvenlik olduğunda ise ilk akla gelen kameralar oluyor. Çünkü kamera sayesinde mekan içerisinde ve dışındaki tüm görüntüler bir kayıt cihazı tarafından kaydedilir ve zamanı geldiğinde de tekrar ortaya çıkarılarak takip edilebilir. Kamera sistemleri denildiğinde ise burada kalite farkı elbette ki çok önemlidir. Çünkü bazı kameralar vardır ki görüntü kalitesi oldukça yüksektir. Tabi burada güvenlik kameraları denildiğinde genellikle insanlar nasıl bir sistem kurulacağını bilmediklerinden dolayı da hata yapabiliyorlar. Örneğin CCTV kamera sistemleri bunun için tavsiye edilebilir özelliğe sahiptir.

Hırsız alarm sistemleri içerisinde en iyisi kameralar olurken farklı şekillerde de çözümlerin üretilmiş olduğunu biliyoruz. Yani olası bir hırsızlığa karşı en iyi çözüm caydırıcı olmaktır. Bu da ancak sistemin sesli olması sayesinde mümkün olacaktır. Türkiye’de son dönemlerce kamera ve plaka tanıma sistemleri sayesinde güvenlik ciddi anlamda geliştirilmiş durumda. İnsanlar kendilerini güvende gördükleri sürece yaşamdan aldıkları keyifte daha üst seviyeye çıkacaktır. Güvenlik sistemleri geliştikçe suç oranlarında da ciddi anlamda bir azalmanın olduğunu görebiliyoruz. Can ve mal güvenliği konusunda ihtiyaç olan her türlü önlem alınmış oluyor.

Güvenlik kameralarının evlerdeki güvenliği sağlamalarında bahsettik ancak ticari alanlarda en büyük ihtiyacın olduğunun altını da çizmek gerekiyor. Örneğin ticari bir işletmeniz var ve gün boyunca içeri girip çıkan müşteri sayısı da belli değil. Dolayısıyla bu tür alanda kontrolü sadece insan gücüyle ve gözüyle sağlayabilmek pek mümkün değildir. Yani olası bir hırsızlık durumunun önlenmesi de söz konusu olamaz. Böyle bir durumun gelişmesi halinde ise genelde başvurulan yöntem kayıtlı olan güvenlik kameralarından görüntülerin incelenmesi sağlanır ve bu sayede de hırsızın kim olduğu tespit edilmiş olur. Ticari alanlardaki güvenlik kameralarının en önemli işlevi bundan kaynaklanır ancak iyi bir caydırıcı olma özelliği de vardır. İşin diğer bir yanı ise ticari işletmelerdeki yangın ihtimalidir. Bu tür bir ihtimalin her zaman var olduğunu düşünürsek firmanın mutlaka kendi önlemini alması gerekiyor. Yangın ihbar sistemleri burada en büyük yardımcı olabiliyor. Örneğin gece işyerinizi bırakıp gittiğinizde olası bir yangın tehlikesine karşında kendi önleminizi almış oluyorsunuz.