Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi Reddi

Ziyaretçi öğrenci vizesi için

Ziyaretçi öğrenci vizesi için yapılan başvuru sonrasında evraklarınız İngiliz vize görevlileri tarafından incelenir. Başvuru formunda yer alan dokümanlar ve bilgilerin hepsi bu aşamada incelemeye alınır. Bu aşamada pek çok neden İngiltere Öğrenci Vizesi reddini oluşturur.

 Öğrenci Vizesi Ret Nedenleri

Maddi olanaklar öğrenci vize reddine neden olabilir. Yapılan vize başvurusunda alınacak eğitim sırasında sağlanan maddi gelirler ispatlanır. Yani eğitim sırasında İngiltere’de yaşamak ve öğrenim görmek için ekonomik durumunuz olduğuna vize görevlilerini inandırmanız gerekir. Bu ispat yapılamadığında vize reddi yaşanır. İspat, öğrenim için ülkeye gelenlerin ülkeyi terk etmeyeceklerini ve çalışacaklarını düşünecekleri için istenir. Evrakların eksik olması, yetersiz olması ya da sahte olması da vize reddine neden olur.

İngiltere Öğrenci Vizesi için başvuruda bulunanlar öğrenim görecekleri kurumlardan davet mektubu almalıdır. Bu mektubun alınmadığı durumlarda da vize reddi yaşanır. Bir kez yaşanan vize reddinden sonra tedbirli ve temkinli olmak gerekir. Çünkü yapılan ret sonrasında karşınıza bu ret engel olarak çıkabilir. İngiltere vize görevlileri vize reddi yaşandığı durumlarda size ayrıntılı olarak mektup yazacaktır. Vize ret mektubunda nedenler açık bir şekilde belirtilir. Bu nedenlerde yanlış anlaşılma olduğunuzu düşündüğünüzde yeniden başvuru yapabilirsiniz. Durumunuzda değişiklik olduğunda da ayrıntılı şekilde açıklama yaparak başvuru yapmanız vize almanızı sağlayabilir. Vize için yapılacak her işlemde en ince ayrıntıya kadar dikkat edilerek hareket edilmelidir.