Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnovasyon ve Çeşitleri

Girişimcilik ve inovasyon birbirinden

Girişimcilik ve inovasyon birbirinden ayrılmaz iki kavram, aslında her ikisi içinde yaratıcılık ve cesaret gerekiyor. Yeni bir iş kurmaya niyet etiğinizde geliştirmeye açık bir ürün ya da fikir gerekebiliyor.  Yâda bir mucitseniz inovasyon ile yeni ürün ya da fikrinizi uygulamaya koymak için girişimci bir ruha da sahip olmanız gerekir.  Her inovasyon geliştiren iyi bir girişimcidir diyemeyiz.  Dünyada birçok iyi inovasyonu hayata geçirmiş günümüzün büyük girişimcileri maalesef ilk denemelerinde başarıya ulaşamadılar.

İnovasyonu hayata geçirmek için yaratıcı zekâya sahip olmanın yanı sıra;

  • Yenilikçi fikirler,
  • İnanç,
  • Azim gerekiyor.

İyi bir inovasyon sizi kendi kendinizin patronu, çok zengin ve amacına ulaşmış başarılı bir girişimciye dönüştürebilir.   Geleceği hayal eden ve yaratan inovasyon fikirleri geliştirmek ve uygulamaya koymak üzere yapılan tüm işlerdir.

Örneğin hatırlarsanız akıllı telefonları uzay konulu filmlerde izlediğimizde yakın bir dönemde kullanabileceğimiz aklımıza gelmezdi.  Ancak o an yaratıcı bir hayal gücünden çıkan bir düşünce inovasyona inanan ve girişimci kişiler tarafından hayata geçirildi.

İnovasyonun farklı çeşitleri olabiliyor, Ürün İnovasyonu, hizmet inovasyonu, pazarlama inovasyonu, organizasyon inovasyonu gibi…  Farklarına gelince örneğin telefon bir icattır ancak akıllı telefon inovasyondur.

İnovasyon kelimesinin yüzde yüz karşılayan bir kelime yoktur aslında, ne desek biraz eksik kalıyor. İnovasyon yukarıdaki açıklamaların yanı sıra şirketlerde genel müdürlerinde kullandığı bir yöntemdir. Şirket işleyişinde birçok yerde yenilikçi adımlar atmak ve bunu ciddiye alan genel müdürler bünyelerinde inovasyon ekipleri dahi bulundurmaktadırlar.