Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İş Makinelerinde Güvenlik

Karayolunda taşıma amaçlı kullanılmayan

Karayolunda taşıma amaçlı kullanılmayan ve yapabildikleri iş ile özelliklerine göre çeşitli sınıflara ayrılan iş makineleri, tarımdan sanayiye, bayındırlıktan inşaata pek çok sektörde işleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Kazma, yükleme, karıştırma gibi işleri büyük ölçekli ve pratik bir şekilde yapabilmeye olanak veren bu makinelerin güvenli bir şekilde kullanılması için kullanıcılarında eğitim ve ehliyet şartı aranmaktadır. Çalışma hayatında iş makineleri ile ilgili güvenlik sorunu yaşanmasını engellemek adına yapılan düzenlemeler çerçevesinde de iş makinalarının periyodik kontrolleri gerçekleştirilmektedir.

İş Makinelerinin Muayenesi

İş makinelerinde güvenli kullanımın iki ayağından biri sürücünün yeterliliği diğeri ise makinenin güvenli kullanım niteliğini taşımasıdır. Makinenin durumunun tespit edilmesi amacıyla muayene kuruluşları tarafından birtakım test ve kontroller gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda yetkili kuruluşlar tarafından; skreyper, greyder, yükleyici, kazıcı, fore kazık, ekskavatör, damperli kamyon, sondaj makinesi, silindir, kompresör ve jeneratör ile çekici ve çekici dozer periyodik kontrol ve muayenesi yapılmaktadır.

İş Makinelerinin Kontrolünde Standart

Kullanım amacı birbirinden farklı olsa da her bir iş makinesinin iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve korunması adına belirli aralıklarla değerlendirilmesi şarttır. Bu değerlendirmenin de yerel ve uluslararası standartlar doğrultusunda hareket eden bir kuruluş tarafından gerçekleştirilmesi gereklidir. Çekici periyodik kontrol ve muayenesi ve diğer iş makineleri ile ilgili kontrollerin yapılmasında hizmet sunan https://www.muayene.com/ kullandığı test yöntemleri ve kontrollerde söz konusu standartlara uygun hareket eden bir kuruluştur.