Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Programlama Dilleri

Günümüze kadar birçok yazılım

Günümüze kadar birçok yazılım dili geliştirilmiş ve geliştirilmeye de devam etmektedir. Bilgisayarları kullanmamızı sağlayan ve ona komut vermemizi sağlayan bütün uygulamalar programlama dilleri sayesinde yapılmaktadır. Yazılım mühendislerinin en çok uğraştığı ve bilmeleri gereken en önemli alanlardan biriside programlama dillerinin kullanımı ve uygulaması olmaktadır. Teknoloji alanında çok hızlı gelişen ve değişen bir dünya içerisinde yaşıyoruz. Bu sebeple her geçen gün yeni teknolojilerin çıktığını rahatlıkla görmekteyiz. Birçok yazılım dilleri olmasına rağmen yazılım mühendislerince bunlardan ancak bazıları çok tercih edilmektedir.  618media.com

Çünkü binerce yazılım dili arasından bazıları o kadar kullanışlı ve ön planda olmakta ki birçok yeni programı bunlarla rahatlıkla hazırlayabilmekteler. Peki hemen her programlamacı tarafından tercih edilen ve muhakkak öğrenilmesi gözüyle bakılan bu programlar hangileridir.  Sosyal medya

En Popüler Programlama Dilleri

Dünya üzerinde çok sayıda yazılım dili bulunmaktadır. Ancak bütün bu yazılım dillerinden ancak bazıları çok popüler olabilmektedir. Siz buna ilk 10’a girenlerde diyebilirsiniz, ilk 20’ye girenlerde diyebilirsiniz. Sizler için en popüler programlama dilleri içerisine girmeyi başarabilenlerden bazılarına ait özellikleri burada paylaşacağız. Bu dillerden kimisi eskiden beri var olduğu için kimisi de oldukça işlevselliğinden dolayı popülerlik kazanmıştır. Yeni çıkan yazılım dilleri arasında çok hızlıları olduğu gibi, yılların vermiş olduğu alışkanlıklardan dolayı yazılım mühendislerinin vazgeçemediği belirli diller olmaktadır. İşte bu dillerden bazılarını sizin için yazıyoruz. İnstagram reklamları

1-) Programlama Dilleri C#

Microsoft tarafından Java’nın artan popülaritesine karşı 1990’lı yıllarda üretilen bir programlama dilidir. Microsoft tarafından sonuna kadar desteklenen bu dil günümüzde de hala kullanımda olan ve oldukça popülerlik kazanmış bir dil olma özelliğine sahiptir. Programlama dilleri arasında önemli bir yere sahip olan C# bulut uygulamalarında, bilişim sektörlerinde ve mobil uygulamalarda oldukça etkin biçimde kullanılmaktadır.

2-) Visual Basic

Visual Basic Microsoft tarafından geliştirilen nesne tabanlı görsel bir programlama dili olma özelliğine sahiptir. Özellikle kolay uyulama geliştirme işlemlerinde tercih edilmektedir. Görünüşte çok zor ve sıkıcı olabilecek birçok işi çok daha basit bir düzeye indirebilmektedir. Birçok programlamayı oldukça basite indirdiği için çok popüler bir hale gelmiştir.

3-) Programlama Dilleri Java

Yazılım dili denildiğinde ilk akla gelen dillerden bir tanesi olan Java, oldukça kapsamlı bir dil olma özelliğine sahiptir. Birçok bilgisayar bilimcisinin tavsiye ettiği yazılım dili çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. En popüler programlama dilleri arasında ilk sıralarda yer alan Java NASA uydu sistemlerinden tutunda daha birçok akıllı cihazların sisteminde kullanılmaktadır. Özellikle Android cihazların yayılımda Java’nın rolü oldukça büyüktür.

4-) HTML

Süper metin dili olarak Türkçemize çevrilen yazılım dili HTML, web sayfalarının oluşturulmasında işaretleme dili olarak kullanılmaktadır. Bu dili yorumlama kabiliyetine sahip programlar tarafından çalışabilen programların yazılımı gerçekleştirilmektedir. Buna en güzel örnek internet tarayıcıları olmaktadır. Tarayıcılar kendilerine gelen HTML kodlarını okuyarak görsele dönüştürme vazifesini yaparlar. Bilhassa JavaSecret ve CSS dilleri ile birlikte kullanıldığında dinamik web sayfaları oluşturulabilmektedir.

5-) Programlama Dilleri CSS

Basamaklı stil sayfaları olarak dilimize çevrilen CSS, HTML diline ek olarak bir elementin nasıl görünmesi gerektiğini belirleyen oldukça önemli bir yazılım dilidir. Programlama dilleri arasında önemli bir yere sahip olan CSS, HTML’de yaşanan görselleştirme sıkıntılarını çözmektedir. Web sitelerinin ön yüz tasarımları için olmazsa olmaz programlardandır. Karmaşık haldeki HTML dosyalarının daha anlaşılır bir yapıya kavuşmasını sağlama da oldukça etilidir. Tüm bu özellikleri sebebiyle yazılım mühendisleri için oldukça büyük bir öneme sahiptir.